image/svg+xml
image/svg+xml

Öğrencimiz Rabia Elik, Dünya üçüncüsü oldu

Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi, milli sporcu Rabia Elik, ilk defa katıldığı Dünya Karate Şampiyonası’nda Dünya üçüncüsü olmayı başardı.

Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi, milli sporcu Rabia Elik, Şili’nin başkenti Santiago’da gerçekleştirilen Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Dünya Karate Şampiyonası’nda bronz madalya ile dönüyor.

İlk defa katıldığı Dünya Karate Şampiyonası’nda 21 Yaş Altı Kategorisi Kumite (Dövüş) branşı 50 kiloda yarışan Rabia Elik, Dünya üçüncüsü olarak iyi bir başlangıç yaptı. Şampiyonada, aldığı başarıdan dolayı büyük mutluluk yaşayan milli sporcu Elik, Barış Pınarı Harekatı'na katılan Mehmetçik'e destek için asker selamı verdi.

Milli sporcu Elik, daha önce 2018 Uluslararası Karadeniz ve Hazal Ülkeleri Karate Şampiyonası’nda 50 kiloda birinci, 2018 Üniversitelerarası Türkiye Karate Şampiyonası’nda 61 kiloda ikinci, 2017 Uluslararası Balkan Karate Şampiyonası’nda U21 50 kiloda birinci, 2017 Uluslararası Boğaziçi Karate Şampiyonası’nda Genç 48 kiloda ikinci ve 2017 Türkiye Karate Şampiyonası’nda Genç 48 kiloda birinci olmuştu.

Aldığı başarılardan dolayı milli sporcu Rabia Elik’i tebrik eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “Öğrencilerimiz aldıkları başarılarla bizleri gururlandırmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Avrupa Şampiyonu olan Ayşegül Çakın’ın ardından bir güzel haber de Şili’nin başkenti Santiago’da gerçekleştirilen Dünya Karate Şampiyonası’ndan geldi. Spor Bilimleri Fakültesi öğrencimiz Rabia Elik ilk defa katıldığı dünya şampiyonasında iyi bir kariyer başlangıcı yaparak, bronz madalya almayı başardı. Bu düşüncelerle öğrencimiz Rabia Elik’i tebrik ediyor, önümüzdeki dönemlerde öğrencimizin başarıları katlanarak artacağına ve böylece hem üniversitemiz hem de ülkemiz adına kıvanç duyulan derecelerin gelmeye devam edeceğine gönülden inanıyorum. Ayrıca öğrencilerimizi geleceğe en iyi şekilde hazırlamak için büyük gayret gösteren Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Cengiz başta olmak üzere tüm öğretim elemanlarımıza da teşekkür ediyorum.” dedi.
  • Fakültemiz Milli Sporcuları Gözünü 2024 Paris Olimpiyatlarına Dikti

  • Spor Bilimleri Ailesi İftar Yemeğinde Bir Araya Geldi

  • Spor Yöneticiliği Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Serdar CEYHUN’un Projesi Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) Tarafından Desteklenmeye Değer Bulundu.

  • Fakültemizden 75. Yıl Huzurevine Ziyaret

  • Fakültemizde Yapay Zeka Eğitimi Düzenlendi

  • Fakültemizde 2023 Yılı Genel Değerlendirme Akademik Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi.

  • Fakültemizde Afet Farkındalık Eğitimi, Afetlerde Doğru Davranış Şekilleri ve Gönüllülük Eğitimi Verildi

  • BARÜ Spor Bilimleri Fakültesi Karabük Üniversitesi Sosyalfest2024'te

  • Fakültemize Emeği Geçen Personelimiz Uğurlandı.

  • Başarılı Personellerimize Belgeleri Takdim Edildi