Öğrencimiz Okan Acar Başpehlivan oldu

Yüksekokulumuz Antrenörlük Eğitimi Bölümü öğrencisi Okan Acar, 656. Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde başaltı müsabakalarında şampiyon oldu. Acar, daha önce yine Yüksekokulumuzöğrencisi Mustafa Batu’ya ait olan en genç Başpehlivan unvanını da aldı.

Altın Kemer için mücadele edecek

Kırkpınar’da başaltı güreşçileri Okan Acar ile Hüseyin Gümüşalan büyük bir başarı göstererek yarı finale çıkıp, Başpehlivan statüsü kazandılar. Müsabakalar sonunda başaltında, Okan Acar birinci, Hüseyin Gümüşalan ise üçüncülük kürsünse çıkarak başpehlivanlık unvanını taçlandırdılar. Şampiyon olan öğrencimöiz Acar’ın sonraki hedefi ise “Altın Kemer”i almak.

Rektör Uzun tebrik etti

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Acar’ı tebrik ederek “Tarihi Kırkpınar Güreşlerinin en genç Başpehlivanı olarak bizleri gururlandırdı. Başaltı güreşlerinde kazandığı bu başarısını altın kemerle taçlandıracağına da umuyorum. Kendisini tebrik ediyor, başarılarını katlayarak sürdüreceğine inanıyorum” dedi.