Fakültemiz Öğrencisi Dilara Uçandan İki Bronz Madalya

Fakültemiz öğrencisi milli sporcu Dilara Uçan, Dünya Gençler Halter Şampiyonasında kadınlar 76 kiloda 2 bronz madalya kazandı.

Fakültemizin başarılı milli sporcularından Dilara Uçan, Girit adasında düzenlenen Dünya Gençler Halter Şampiyonasında önemli bir başarıya imza attı. Kadınlar 76 kiloda mücadele eden Dilara Uçan, koparmada 96, silkmede ise 125 kiloluk derecesiyle 2 bronz madalya almayı başardı. Milli sporcu toplamda 221 kilo kaldırarak şampiyonayı 4’üncü sırada tamamladı.

Elde ettiği başarılardan dolayı genç sporcu Dilara Uçan’ı tebrik eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerinin başarılarına her geçen gün yenilerini eklemeyi başardıklarının altını çizdi.

Rektör Uzun, “Her geçen gün alınan madalyalar ile adından daha çok söz ettiren Spor Bilimleri Fakültemiz, daha büyük başarılara imza atmak için hiç durmadan çalışmaktadır. Sporcularımız katıldıkları Avrupa ve Dünya şampiyonalarında aldıkları başarılarla Türk sporuna değer katıyor. Bu öğrencilerimizden biri olan Dilara Uçan’ı canı gönülden kutluyorum. Başarılarının artarak devam etmesini temenni ediyorum. Öğrencilerimizi geleceğe en iyi şekilde hazırlamak için gayret gösteren Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Zahit Serarslan başta olmak üzere tüm bileşenlerimize de gösterdikleri gayret dolayısıyla teşekkür ediyorum. Ayrıca bizleri yakından takip ederek iyi dileklerini ileten Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na ve YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Erol Özvar’ın şahsında tüm YÖK üyelerimize verdikleri destekten dolayı teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

• Fakültemiz Öğrencilerinden Bronz Madalya

• FAKÜLTEMİZ TRT SPOR YILDIZ EKRANLARINDA