Fakültemiz Öğrencisi Burhan AKBUDAK Avrupa Üçüncüsü

Fakültemiz öğrencisi, milli sporcu Burhan Akbudak, grekoromen stil 82 kiloda Avrupa üçüncüsü oldu.

Fakültemiz öğrencisi, milli güreşçi Burhan Akbudak, Macaristan’ın başkenti Budapeşte’deki Avrupa Güreş Şampiyonasında bronz madalya kazandı. Şampiyonanın son gününde repesajda Ukraynalı Yaroslav Filchakov’u 8-0 teknik üstünlükle yenen Burhan Akbudak, bronz madalya karşılaşmasında Alman Pascal Eisele’yi 6-1 ile geçerek üçüncülük kürsüsüne çıkmayı başardı.

Başarılarına bir yenisini daha ekleyen Burhan Akbudak’ı tebrik eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “Avrupa Şampiyonasında yer alan öğrencilerimiz Evin Demirhan Yavuz, Zeynep Yetgil ve mezunumuz Buse Tosun Çavuşoğlu’nun ardından bir madalya haberi de Burhan Akbudak’tan geldi.  Her geçen gün kendimizi yenilediğimiz ve sürdürülebilir bir gelişim gösterdiğimiz yolculuğumuzda bizleri gururlandıran tüm bileşenlerimizi tebrik ediyorum. Dünya Güreş Şampiyonasında elde ettiği gümüş madalyanın ardından yeni bir başarıya daha imza atan öğrencimiz Burhan Akbudak’ı gönülden kutluyorum. Ayrıca öğrencilerimizi geleceğe hazırlamak için büyük gayret gösteren başta Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sayın Mustafa Zahit Serarslan olmak üzere akademik ve idari insan kaynağımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.