Fakültemiz Mezunu Buse TOSUN Avrupa İkincisi Oldu

Fakültemiz mezunu milli sporcu Buse Tosun, Macaristan’da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonasında gümüş madalya almayı başardı.

Buse, Macaristan başkenti Budapeşte’de gerçekleştirilen Avrupa Güreş Şampiyonasında çeyrek finalde Bulgar Yuliana Vasileva Yaneva’yı 4-3, yarı finalde de Rumen Alexandra Nicoleta Anghel’i 7-1 yenerek yarı finale yükseldi. Avrupa şampiyonalarında ilk kez finalde mücadele eden Buse, Alman Anna Carmen Schell ile karşılaşmasının ardından gümüş madalyaya uzandı.

Aldığı başarılardan dolayı Buse’yi tebrik eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “Bartın Üniversitesinin genç sporcularından yeni başarı haberleri gelmeye devam ediyor. Öğrenciliği döneminde aldığı madalyalarla bizleri gururlandıran Buse Tosun Çavuşoğlu, başarılarına yenilerini ekliyor. Daha önce Dünya üçüncülüğü ve Avrupa şampiyonalarında iki bronz madalyası bulunan değerli mezunumuz, şimdi ise Avrupa ikinciliği elde ederek bizleri gururlandırdı. Bu düşüncelerle Buse Tosun Çavuşoğlu’nu en kalbi duygularla tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Öğrencilerimizi geleceğe hazırlama noktasında gayret gösteren başta Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sayın Mustafa Zahit Serarslan olmak üzere akademik ve idari insan kaynağımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

• Fakültemiz Öğrencilerinden Bronz Madalya

• FAKÜLTEMİZ TRT SPOR YILDIZ EKRANLARINDA