image/svg+xml
image/svg+xml

2. Kumluca Rekreasyon Festivali (REKRO FEST)

2018 yılında ilki gerçekleştirilmiş olan, Kumluca Rakreasyon Festivalinin 2.’si Yoğun bir katılımla Kumluca Beldesi Mesire alanında gerçekleşti. Bartın Üniversitesi, Spor Bilimleri Fakültesi, Turizm Rekreasyonu, Uzmanlık ders uygulamaları kapsamında Ders sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Murat SARIKABAK tarafından yönetilen ve 05-21 yaş aralığındaki tüm bireyleri kapsayan organizasyona Kumluca beldesinde eğitimini sürdürmekte olan ilk ve ortaöğretim öğrencileri ile Bartın Üniversitesi öğrencileri yoğun ilgi gösterdi. Aynı zamanda dezavantajlı grupları desteklemek amacı ile organizasyona; Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nden hizmet almakta olan tüm sivil toplum kuruluşları ile Çocuk Bakım evlerinde hizmet alan küçük yaşlardaki bireyler de yoğun katılım gösterdi. Bartın Üniversitesi Personeli ve aileleri, Kumluca Beldesi Sakinleri ile çeşitli kurum ve kuruluşlardan davet edilenlerin katılımı sayesinde etkinliğe gelen misafir sayısı 1500’ü aşarak yerel düzeyde bir rekora imza atıldı.
Etkinlik kapsamında gençler için Canlı Langırt, Bungee Run, Ayak Dartı ile çocuklar için, Fantasia Şişme Kaydırak, Mega Yatay Şişme Kaydırak, Geleneksel Oyunlar, Canlı Müzik Aktiviteleri ve Palyaço Gösterileri, Hacivatla Karagöz, çizgi film maskotları İle Sahne Sanatları Gösterileri (dans ve tiyatro gösterileri), atıl malzemelerle üretilen Takım ve Bireysel Macera Parkuru Oyunları, WUSHU Türkiye Avrupa ve Dünya Şampiyonlarının Taulu Gösterileri, Kumluca Beldesi Festival Alanında icra edildi. Bununla birlikte etkinlik esnasında 950 kişiye, destek sağlayan kurum ve kuruluşlar sayesinde ekmek arası köfte ve sucuk ile ayran ikramında bulunuldu.
Etkinlik sonrasında açıklamalarda bulunan Dr Öğr. Üyesi Murat SARIKABAK, “Festivalimiz sayesinde, çocuk ve gençleri kapsayan etkinliklerle; dezavantajlı grupları desteklemenin, yerel imkânlar nedeniyle bu tür faaliyetlerden uzak kalan çocukların sosyal gelişimlerine katkıda bulunmanın, uygulamalar sayesinde kurumlar arası sosyal etkileşimi güçlendirmenin ve uzmanlık dersi alan öğrencilerinin mesleki deneyimlerini arttırmanın, sporun birleştirici etkisiyle mümkün olabildiğini bir kez daha tecrübe ettiklerini belirterek, Bu etkinliğin kahramanının etkinliğe katkı sağlayan tüm bileşenler olduğunu söyledi.
Dr Öğr. Üyesi Murat SARIKABAK, etkinliğe olan katkılarından dolayı Bartın Üniversitesi ve Spor Bilimleri Fakültesi yönetimlerine ve SKS daire Başkanı Ekrem KAYIŞ’a faaliyete lojistik destekler sağlayan, etkinliğe katılarak şereflendiren Bartın Belediye Başkanı Cemal AKIN’a, Etkinliğe teşrif ederek spora olan desteğini gösteren Gençlik Hizmetleri İl Müdürü Halil AKKAŞ’a, çok önemli lojistik katkılarından dolayı Başta Mehmet MESCİER olmak üzere tüm Mescier Demir Çelik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi çalışanlarına, WUSHU Federasyonu Başkan vekili Abdurrahman AKYÜZ ve onun şahsında Şampiyon WUSHU sporcularına, Teknik destekleri için Topluma Hizmet Uygulamaları ders sorumlusu Doç. Dr. Serdar Ceyhun ile öğrencilerine, Spor Bilimleri Fakültesi öğretim elemanları Gürkan ELÇİ, Ömer AKYÜZ, Fatih YAŞARTÜRK, Ender EYUBOĞLU, Murat ÇELEBİ ve Hayri AKYÜZ’e, etkinliğin sunuculuğunu yapan, öğrencilere yol göstererek sunumun kalitesini arttıran ve renk katan Ertuğrul KARAKAYIŞ’a, etkinliğin her aşamasında desteklerini esirgemeyen Bartın esnaflarından Yayla Lokantası Sahibi Hüseyin KAYA ve Tanju KIRNAPÇI’ya,  dolayısıyla etkinliğin mimarı olan Bartın Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri ve tüm bileşenlerine, ayrıca tüm yönetim süreçlerinde büyük katkılarla etkinliğin oluşmasına değer katan Kumluca Belediye Başkanı İsmail CAN ile tüm Kumluca Belde Belediyesi çalışanlarına teşekkürlerini sundu.
  • Fakültemiz Milli Sporcuları Gözünü 2024 Paris Olimpiyatlarına Dikti

  • Spor Bilimleri Ailesi İftar Yemeğinde Bir Araya Geldi

  • Spor Yöneticiliği Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Serdar CEYHUN’un Projesi Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) Tarafından Desteklenmeye Değer Bulundu.

  • Fakültemizden 75. Yıl Huzurevine Ziyaret

  • Fakültemizde Yapay Zeka Eğitimi Düzenlendi

  • Fakültemizde 2023 Yılı Genel Değerlendirme Akademik Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi.

  • Fakültemizde Afet Farkındalık Eğitimi, Afetlerde Doğru Davranış Şekilleri ve Gönüllülük Eğitimi Verildi

  • BARÜ Spor Bilimleri Fakültesi Karabük Üniversitesi Sosyalfest2024'te

  • Fakültemize Emeği Geçen Personelimiz Uğurlandı.

  • Başarılı Personellerimize Belgeleri Takdim Edildi