Söyleşi: "Sporun Gelişimi ve Yaygınlaşması Noktasında Federasyonların Görev ve Sorumlulukları" Prof. Dr. Kenan ŞEBİN

Fakültemiz Spor Yöneticiliği Bölümü Spor Yönetimi Uygulaması dersi kapsamında 26.05.2021 tarihinde saat 21:00'da Curling Federasyonu Başkanı Sn. Prof. Dr. Kenan ŞEBİN ile çevrimiçi söyleşi düzenlenecektir. Spor Yöneticliği Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Mustafa Zahit SERARSLAN moderatörlüğünde gerçekleşitirilecek olan söyleşiye tüm öğrencilerimiz davetlidir.

Prof. Dr. Kenan ŞEBİN kimdir?

Prof. Dr. Kenan ŞEBİN 01 Mayıs 1971 tarihinde Erzurum’da doğdu.

1983 yılında Erzurum 50. Yıl İlkokulundan, 1986 yılında Erzurum Şair Nefi Ortaokulundan, 1989 yılında ise Erzurum Atatürk Lisesinden mezun oldu.

Daha sonra Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümünden 1996 yılında mezun olan Kenan ŞEBİN, yüksek lisans eğitimini Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme bölümünde, doktora eğitimini ise Marmara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Spor Bilimleri Fakültesinde Spor Yönetimi alanında tamamladı.

2000 yılında akademik alanda göreve başlayan Kenan ŞEBİN, 2000 – 2010 yılları arasında Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümünde Araştırma Görevlisi olarak görev yaptı.

Kenan ŞEBİN, 2011 – 2015 yılları arasında Yardımcı Doçent olarak görevine devam etti.

2020 yılında “Profesör” unvanını alan Prof. Dr. Kenan ŞEBİN halen görevine Atatürk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Anabilim Dalında devam etmektedir.

Prof. Dr. Kenan ŞEBİN spor hayatına 1982 yılında henüz ilkokul dönemlerindeyken başladı.

1982 – 1996 yılları arasında Atletizm ve Kayaklı Koşu ile ilgilendi. Lisanslı sporcu olarak birçok müsabakaya katıldı.

Atletizm branşında profesyonelleşerek Milli Sporcu olarak ülkemizi temsil etti.

Bir kış sporu olan Curling’in Türkiye’de gelişmesi için özverili çalışmalar yürüten Prof. Dr. Kenan ŞEBİN, 2010 yılında Curling antrenörlük belgesi alarak Türkiye’nin ilk Curling antrenörlerinden oldu.

2015 yılında Türkiye’de Curling sporunun ilk “Federasyon Başkanı” oldu.

2015 yılından itibaren Türkiye Curling Federasyonu Başkanı olarak Curling sporunun geliştirilmesinde büyük çalışmaları oldu.

Başkanlığını yürüttüğü Curling sporu 2015 – 2020 yılları arasında uluslararası alanda birçok başarı kazandı.

Söyleşi Linki İçin TIKLAYINIZ

Veya aşağıdaki linki kullanabilirsiniz